Ceyda YİĞİT

LOTHBROG – Operasyon Müdürü

Operasyon, doğru finansal adımların ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan kaliteli hizmetin etkin bir biçimde üretilmesi ve sürdürülmesi için bir Şirketin nihai başarısındaki en önemli unsurlardan biridir.

Operasyon ilk bakışta her ne kadar sistem ve iş akışının merkezi olarak görülse de tedarikçiden müşteriye kadar olan tüm süreçte etkin bir rol oynar. Operasyonun verimliliği tedarik zinciri unsurlarının ne kadar iyi yönetildiği ile doğru orantılıdır.

Operasyonel süreçlerin kusursuz bir şekilde yürütülebilmesi gelişmiş bir sistem alt yapısı ve uygun insan kaynağı ile mümkün olabilmektedir. Operasyondaki her bir ekip üyesi iş akışını yönetirken kendini geliştirmeli, iş alanındaki yenilikleri takip etmeli ve doğru zamanda doğru aksiyon alabilmelidir. Operasyon yönetimi için önemli olan diğer unsurları ise planlama, organizasyon ve yönetim olarak sıralayabiliriz.

Planlama:

Planlama,operasyonel faaliyetlerin başarılı bir şekilde yürütülmesi için amaçların , iş bölümünün ve zaman yönetiminin her bir üyenin ekip içerisindeki rolü çerçevesinde planlanması faaliyetidir. Etkin bir planlama süreci ,belirlenen hedeflere ulaşmak konusunda yol gösterir ve belirsizlikleri ortadan kaldırır.

Organizasyon:

Organizasyon, planlama aşamasında ortaya çıkan faaliyetlere uygun unsurların bir araya getirilmesi , yetki ve sorumlulukların belirlenmesi sürecidir. Organizasyon, iş tanımı ve iş tanımı için gerekli yetkinliklerin uyumu konusunda önemli bir unsur olmasının yanı sıra çalışanların motivasyonu ve verimliliği açısından da önem arz etmektedir.

Yönetim:

Her ne kadar iyi bir planlama ve organizasyon süreci operasyonel işleyiş açısından son derece önem arz etse de sürecin etkin bir şekilde yürütülmesi ancak yönetim sürecinin doğru bir şekilde planlanması ile mümkün olabilmektedir. Yönetim faaliyeti ,planlama ve organizasyon sürecinin hayata geçirilmesi ve hedefe ulaşmak konusunda doğru adımların atılması ; gerektiği durumlarda ise doğru inisiyatifin kullanılması olarak tanımlanabilir.

Lothbrog Makine Ltd. Şti. Operasyon Ekibi olarak bizler iş süreçlerini etkin bir şekilde planlar ve uygularken , iç ve dış unsurlarla koordinasyonu en iyi şekilde sağlamayı, iş süreçlerini optimize etmeyi ve müşteri odaklı yaklaşımımızı merkeze alarak hızlı ve eksiksiz hizmet sunmayı hedeflemekteyiz.